Tömma dödsbon är en av firmans tjänster

Tömma dödsbon är en av firmans tjänster

Hejsan på er

På firman där jag jobbar så hjälper vi till med lite olika tjänster runt omkring Helsingborg så som trädgårdsarbeten, flyttstäd och med att tömma dödsbon. Det kan tyckas vara lite speciellt när man ska hjälpa till med just dödsbon men oftast känns det okej tycker jag. Man kan undra hur den här personens liv varit och hoppas att de haft ett härligt liv. Ibland är det litegrann av en misär man får se, där man kan ana att de levt själva länge och inte haft ork eller lust att bry sig om sitt hem. Andra har det väldigt prydligt och fint.

När vi hjälper till med dödsbon så försöker man visa så mycket respekt som det går och ofta får man istället se det som en typ av flyttstäd. Man hjälper både de som lämnat jordelivet och deras familj att gå vidare. Ibland innebär ett hem många fina minnen och ibland kanske man bara vill städa undan grejerna för att de inte har något särskilt värde. Oavsett vad så förstår jag att man kan tycka det är skönt att få hjälp med dödsbotömning så att man inte behöver rodda med allt det där på egen hand.

Ibland kör vi saker till soptippen och ibland vill de att man kör möbler till någon second hand butik så att möblerna kan hamna i något annat hem. Idag har vi just ett dödsbo vi ska tömma så då är vi ett team på ett par stycken som ska hjälpas åt. Vissa uppdrag gör man själv om det handlar om städning eller trädgårdsarbeten, men när det handlar om något sådant här så är vi minst två personer som hjälps åt. Eftersom man inte alltid vet vad man ska mötas av så är det skönt att vara två. Jag hoppas ni har en riktigt fin dag och ta hand om er. 


Kommentarer är stängda.